Geschiedenis

Als kerk hebben wij nog niet zo’n lange geschiedenis in Gouda, maar de fellowship waar wij onderdeel van uit maken, bestaat al heel wat jaren en is snel groeiende, in Nederland, maar ook in vele andere landen in vrijwel alle continenten.

De kerk in Gouda.

Evangelie Gemeente De Deur is sinds mei 2019 actief in Gouda. De kerk is uitgezonden vanuit Zwolle, waar de moederkerk zich bevindt. Laatstgenoemde kerk is al meer dan 40 jaar actief in Zwolle en heeft in het verleden vele echtparen uitgezonden zowel binnen Nederland als wereldwijd, om een kerk in een andere stad of andere natie te pionieren. Dit sluit geheel aan op de visie die in de jaren ’70 van de vorige eeuw is ontstaan.

Waar het begon...

Onze Fellowship is begonnen in 1970, toen pastor Wayman Mitchell met zijn vrouw Nelda een kerk in Prescott, Arizona (VS) aangeboden kreeg. In die tijd was er een grote opwekking gaande onder hippies die zichzelf ‘Jesus People’ noemden.

“Door hun bekering tot Jezus Christus werd hun hart veranderd en werden zij vrijgemaakt van drugsverslaving, leegte en doelloosheid.”

Zij marcheerden met duizenden tegelijk door de straten van de Verenigde Staten en vertelden iedereen dat zij opnieuw geboren waren. Door hun bekering tot Jezus Christus werd hun hart veranderd en werden zij vrijgemaakt van drugsverslaving, leegte en doelloosheid. In 1978 sloot een kleine bijbelstudiegroep uit Steenwijk zich aan bij de CFM, verhuisde naar Zwolle en begon daar te groeien. Om het evangelie ook te brengen naar andere steden in Nederland en het buitenland, werden echtparen uitgestuurd om nieuwe kerken te beginnen. Vanuit De Deur Zwolle zijn er zendelingen uitgezonden naar landen als Peru, China, Suriname, Zuid-Afrika, Tsjechië, Curacao, Indonesië en België.

Evangeliegemeente De Deur in Gouda is deel van een snelgroeiende beweging, genaamd Christian Fellowship Ministries (CFM). Wereldwijd zijn er nu ongeveer 2500 kerken in meer dan 110 landen. In Nederland heten onze kerken ‘Evangeliegemeente De Deur’.